160617_2_0241_Low

Efter cancern: Jag vill hitta ett jobb

Dela på Facebook Dela på Twitter

Med hjälp av Peritos ungdomsrekrytering hoppas barncancerdrabbade André Vestermark få något han längtar efter – ett jobb.

André en av deltagarna i Barncancerfondens pilotprojekt med Peritos ungdomsrekrytering, ett företag som hjälper unga vuxna med funktionsnedsättning ut på arbetsmarknaden.

– Jag har fått reda på att det finns saker jag vill göra, som jag inte tänkt på. Jag vill resa och kanske gå tillbaka till högskolan, säger André.

Han får träffa Maria von Bredow på Peritos och kommer att få hjälp att se över styrkor och svagheter.

André har varit arbetslös i några år.

– I början tyckte jag att det var skönt att vara ledig men sen är det som att jag blir trött av att vara trött, säger André.

Helst vill han göra något “butiksaktigt”.

–Jag arbetstränade på en bensinmack och det var bra. Jag behövde inte något mer än min kropp för att kunna arbeta. Det tycker jag var skönt, säger André.

Han drabbades av hjärntumören ependymom när han var åtta år gammal.

– När jag blev opererad så förlorade jag allt, att kunna gå, skriva, prata och äta. Det som var så konstigt var att jag visste hur man skulle göra allting. Men jag bara inte kunde.

De överlevare som är aktuella för Peritos stöd har ofta haft hjärntumör. Det innebär att många av dem drabbas av hjärntrötthet.

För Peritos är canceröverlevare en relativt ny grupp. Men det står klart för Maria von Bredow att erfarenheterna av cancer och behandling också ger insikter som andra inte har – och som kan bli positiva för en arbetsgivare.

– Alla är olika, men de vi har mött har en extra livserfarenhet och är oftast väldigt mogna. Det kan vara till nytta i mötet med andra människor, säger Maria von Bredow.

Bli Barnsupporter idag – ditt bidrag gör skillnad

Dela på Facebook Dela på Twitter